Він любить футбол і танго. Свій день народження святкує Папа Франциск

2899 0
Папі Римському Франциску сьогодні виповнилося 85 років.
pl.aleteia.org

pl.aleteia.org

Сьогодні, 17 грудня, свій день народження святкує Папа Франциск. Йому – 85 роки. Хорхе Маріо Берґольйо народився в Буенос-Айресі 17 грудня 1936 року в родині італійських емігрантів.

У березні 2013 року конклав у Ватикані обрав його Папою, до того він був аргентинським кардиналом. Тоді Хорхе Маріо Бергольо, взяв собі папське ім’я Франциск, на честь засновника ордену францисканців Франциска Ассізького. Це його дев'ятий день народження на престолі святого Петра.

Як повідомляє Vatican News, цей день Папа звикло проводить у роботі й молитві. І, звичайно, приймає тисячі привітань, які надходять з усього світу.

Загалом, відомо, що Папа веде досить скромне життя. «Мені боляче, коли я бачу священника або черницю у найновішій моделі автомобіля», – казав він.

Папа Франциск любить танго і футбол. Вболіває за аргентинську команду Сан-Лоренсо де Альмагро.



ЗМІ його часто називають дотепником, він вміє влучно пожартувати, також чимало його гострих висловлювань довго обговорюють у світі. Публікуємо підбірку найцікавіших висловлювань понтифіка.

  • Щоб піти за Ісусом, треба мати трохи відваги, треба наважитися поміняти диван на пару черевиків, що допоможуть ходити шляхами, які вам ніколи не снилися (…). Час, в якому живемо, потребує не диванної молоді, а молоді у черевиках, найкраще – якісних.
  • Шлюб без сварок трохи нудний. Але є один секрет. Трапляється, що чоловік і дружина сваряться, іноді навіть літають тарілки. Але треба помиритися, поки не закінчився день. Для цього не треба слів, достатньо дружнього жесту, ніжності – і примирення готове. Знаєте чому? Бо якщо не помиритеся до того, як ляжете спати, то дуже небезпечною може бути холодна війна наступного дня. З’являється знеохочення. Так, сваріться, скільки хочете, але увечері миріться. Добре?

  • Диявол існує, і ми повинні боротися з ним. Слово Боже говорить нам це. Але ми не всі в цьому переконані. Апостол Павло описує Божу зброю. І він каже: «Встаньте [на бій], підперезавши стегна правдою».
  •  Геній жінки необхідний там, де ухвалюють важливі рішення.
  • Бог завжди є нашим шанувальником, Він найстійкіший із фанів.

  • Хто не страждає разом із братом, який страждає, навіть якщо він відрізняється від нього з погляду релігії, культури або мови, має замислитися над своєю людяністю.  
  • Що сталося б, якби ми ставилися до Біблії, як до своїх мобільних телефонів? Якби носили її завжди із собою; поверталися за нею, коли забудемо; відкривали часто протягом дня. Якби ми читали повідомлення Бога з Біблії, так, як читаємо повідомлення зі смартфону…

  • Тільки те, що любиш, можна врятувати. Неможливо зцілити людину, не вийде врятувати ситуацію, якщо не любиш.
  • Я волію радше бачити Церкву покалічену, поранену і брудну, бо вийшла на вулиці, ніж Церкву хвору через закритість і зручності, через прив’язаність до власної безпеки.
     

Важливо, що у своїй книзі «Про небеса і про землю» Папа Франциск відніс Голодомор українського народу до трьох найбільших геноцидів минулого сторіччя (разом із геноцидом вірмен та євреїв). Вказавши, що українці постраждали через боротьбу за свободу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!