«Він не виживе без операції». Львів'ян закликають допомогти хлопцеві, який випив мийний засіб

30165 0
У 2 роки хлопець випив хімічний мийний засіб. Речовина обпекла йому стравохід.
Фото: Іван Цехен

Фото: Іван Цехен

Близько 200 тисяч гривень потрібно для порятунку 16-річного хлопчика Павлика Могили зі Львова. Йому необхідна дорога операція та обстеження у польській клініці. У 2 роки він випив хімічний мийний засіб. Речовина обпекла йому стравохід. Уже 14 років він і його сім’я борються із наслідками. Зараз стан юнака погіршився, йому терміново потрібна операція. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська. 

У Павлика сформувався рубцевий стеноз стравоходу, він постійно звужувався, виникали проблеми з кишківником. Зрештою, батькам довелося звернутися до медиків у Польщі, які змогли надовго позбавити дитину від важких наслідків, але зараз стан Павла знову важкий.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти двом діткам, які осиротіли

«Декілька років було терпимо, але згодом йому знову погіршало. Виявилось, що на стравоході утворились такі виїмки, куди потрапляє їжа, вона там затримується. Вони стали такими великими, що давлять на внутрішні органи. Торік один із таких мішків передавив нерв, і хлопцю відняло ноги», – каже керівниця фонду.

Щонайгірше, пояснює Наталія Ліпська, ці мішки, у яких накопичується їжа, порушують роботу інших органів, а ще хлопчина весь час на медичному харчуванні.

«Польські фахівці, котрі працювали із хлопцем упродовж цих 10 років, нині криком кричать негайно їхати до них, бо потім вони вже нічого не зможуть зробити. Якщо зараз не запланують операцію, а вона буде дуже не проста, то, на жаль, потім може виявитись пізно», – переказує вона слова лікарів.

Перед операцією необхідне обстеження, лише після нього лікарі назвуть вартість операції.

Читайте також: «Я витримаю все». Дружина львівського священника вийшла із критичного стану

«Вони не можуть назначити операцію, бо не можуть провести обстеження. Родина не має коштів. Спецхарчування – це приблизно 12 тисяч на місяць. А ще поїздка, обстеження, все разом приблизно 200 тисяч гривень. Ці кошти вкрай необхідні», – говорить Наталія Ліпська.

Вона знає хлопця 10 років. Волонтерка каже, що він особливий, гарно малює, і хоче стати кухарем. 

«Хоче стати кухарем, хоча сам повноцінно харчуватись не може. Фонд оплачував йому декілька поїздок у Польщу. Потім якийсь час родина справлялася сама, але зараз вони не мають можливості оплатити це обстеження. Без операції він не виживе», – каже вона. 

Реквізити для допомоги Павлику:
5169330519980178 - карта Приватбанк
IBAN UA733052990000026005041005761 код ЄДРПОУ 35620901 - для переказу з інших банків
Liqpay для переказів з-за кордону
Призначення платежу: «На лікування Павлика».
Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!