Віртуальний музей вишиванок. 10 фото

6239 1
Льв’яни Роксолана та Олесь Гривулі створили унікальний віртуальний музей вишиванок. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька музейних експонатів – фотографій із автентичною українською вишивкою.
фото: facebook

фото: facebook

Подружжя Гривулів вже п'ять років збирає вишиванки та втілює ідею створення віртуального музею, аби кожен мав змогу більше дізнатись про давнє мистецтво. Роксолана та Олесь цікавились вишиванками ще до знайомства. Після одруження почали збирати сорочки зі всієї України.

«Наше завдання докопатися до тих глибин, автентичності кожного населеного пункту, тому що це характеризує його культуру», — розповідає Олесь Гривул.

Зараз у подружжя близько двохсот експонатів зі всієї України. Переважно в колекції сорочки кінця ХІХ — початку ХХ століття. Найлегше вік вишиванки визначити за полотном. Зібрати їх не легко. Адже старі сорочки перешивали на подушки або використовували в господарстві. Тож принцип у Гривулів географічний. Бракує в колекції поки що сорочок лише з Волині та Луганщини.

Подружжя мріє створити музей, доступний для кожного. Зараз працюють над віртуальною збірнею. Та допоки дизайнери ламають голови над створенням сайту, фотографії робіт викладають у соцмережах.  

м. Висічка, Борщівський р-н, Тернопільська обл.

с. Баланівка, Бершадський р-н, Вінницька обл. 

с. Великі Сорочинці, Миргородський р-н, Полтавська обл.

Хорольський р-н, Полтавська обл.

Крижопільський р-н, Вінницька обл.

Полтавська обл. 

Тернопільська обл., Борщівський р-н, с. Висічка 

Миколаївська обл.

Івано-Франківська обл., Верховинський р-н

Вінницька обл., Крижопільський р-н

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
25 Листопада, 2015 23:18
ЗвірГуляє [***]://krovets.com.ua/news/shche-pivsotni-cholovichyh-sorochok
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!