Політична реклама

Вірусом гепатиту можна заразитися у стоматолога та у косметичних салонах

3061 0
За офіційною статистикою, у 2012 році на Львівщині було зафіксовано 22 випадки гострого вірусного гепатиту С, у 13 випадках з яких було встановлено причину зараження.

Найчастіше хворі інфікувалися внаслідок косметичних процедур, через статеві контакти та вживання ін’єкційних наркотиків, - розповів заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олег Когут.

Як повідомив Олег Когут, з 13 «розшифрованих» випадків захворювання один пов’язаний з процедурою татуажу, два – зі стоматологічним втручанням. У трьох випадках хворі заразилися через статевий контакт, ще троє – через ін’єкційні наркотики. Також троє людей інфікувалися гепатитом при здійсненні косметичних процедур.

Незважаючи на те, що це досить специфічна інфекція, є різноманітні шляхи зараження, навіть медичні втручання – переливання крові, операції, стоматологічні втручання. Серйозну небезпеку становить надання так званих побутових послуг – перукарських, а також здійснення пірсингів, татуажу, манікюру.

Головний позаштатний епідеміолог Львівської області Наталя Тімко додала, що гепатит С може передаватися навіть внутрішньоутробно від матері до дитини, а також статевим шляхом. Проте на сьогодні вірусний гепатит С не є вироком. Якщо людина знає, що захворіла, повинна пройти курс лікування. Навіть якщо хвороба не зникне повністю, то зменшиться кількість вірусного навантаження на організм.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!