Політична реклама

Visa і MasterCard можуть покинути Україну

1119 0
Міжнародним платіжним системам доведеться або погодитися зі скороченням доходів і прийняти ризик того, що подібні рішення в інших країнах призведуть до великих втрат, або відмовитися від українського ринку. Так буде, на думку експертів, якщо буде реалізовано регулювання ринку електронних платежів з боку Національного банку України.

Зокрема, коментуючи проект постанови НБУ "Про нагляд за платіжними системами", керівник офісу Visa в Україні Світлана Георбелідзе зазначила, що документ містить положення, що значно обмежують вільну конкуренцію на ринку безготівкових платежів. Зокрема, фактично може виникнути монополія на здійснення маршрутизації, клірингу та обробки транзакцій одним постачальником послуг на території Україні.

Прийняття такого законопроекту, на думку топ-менеджера Visa в Україну, може призвести до цілого ряду негативних наслідків для внутрішньоукраїнського сектора безготівкових платежів, зокрема до зниження надійності системи. Також Свелана Георбелідзе зазначила, що наміри НБУ зобов`язати міжнародні платіжні системи проводити розрахунки в Україні виключно в гривні можуть вплинути на подальшу здатність міжнародних платіжних систем (таких, як ті, що обслуговують картки Visa / MasterCard) виконувати свої зобов`язання.

Як повідомлялось, станом у минулому році загальна кількість активних платіжних карток в Україні склала 32,066 мільйона штук, - повідомляє "Львівський портал".

 

ТЕГИ: гроші

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!