Вісім спортсменів з Львівщини отримають президентські стипендії

965 0
Стипендії також отримають 10 тренерів з Львівщини.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

За медалі Олімпійських Ігор та чемпіонатів Європи і світу 8 спортсменів та 10 тренерів з Львівщини отримають президентські стипендії. Відповідне рішення схвалили учора на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Трьох львівських паралімпійців та їх тренерів відзначили державними нагородами

Призерам Олімпійських ігор стипендії виплачуватимуться впродовж двох років, решті – один рік.

За друге місце на Олімпійських Іграх стипендію у розмірі 15 прожиткових мінімумів (37 215 грн) отримуватиме велосипедистка Олена Старікова.

На бронзових призерів Олімпіади Станіслава Горуну та Аллу Черкасову чекають винагороди у розмірі 14 прожиткових мінімумів (34 734 грн). Премії чекають і на тренерів атлетів Євгена Болібруха, Антона Нікуліна.

За друге місце на чемпіонаті Європи премію у розмірі 8 прожиткових мінімумів (19 848 грн) отримає Георгій Іваницький. Нагороди чекають і на його тренерів Тетяну Образцову та Василя Ткачека.

За друге місце на чемпіонаті світу серед молоді премію отримуватиме важкоатлету розмірі  Богдан Гоза 7 прожиткових мінімумів (17 367 грн). Отримуватиме винагороду і тренер Богдана Андрій Гентош.

Стипендії чекають і на лучниць Варвару Ілляш та Жанну Наумову, бронзовим призеркам чемпіонату світу, у розмірі 6 прожиткових мінімумів (14 886 грн). На їх тренерок, Світлану Колядніцеву та Марію Гавелко, також чекають премії. Стипендію у такому ж розмірі чекає і на талановиту борчиню, чемпіонку Європи Оксану Чудик та її тренерів Степана Ткачишина та Олександра Раковського. Чекає премія і на тренера борчині Марії Винник, яка не виступає за Львівщину, Ореста Скобельського.

Нагадаємо, цьогорічні XVІ літні Паралімпійські ігри проходили у місті Токіо. Із Львівської області поїхали 8 спортсменів. Вони змагалися у таких видах спорту, як стрільба з луку, фехтування на візках, настільний теніс та легка атлетика.

А олімпійську форму України на Іграх у Токіо відзначили як одну з найкращих та найстильніших. Таку високу оцінку дало відоме американське видання «PEOPLE», зробивши підбірку найстильніших луків, які вразили під час параду на церемонії відкриття нещодавно завершених Олімпійських ігор у Токіо за участю 206 команд-учасниць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!