Політична реклама

Вітамін Е може захистити від раку печінки

1256 0
Активніше вживання вітаміну Е – з самої їжі або із вітамінних додатків – може зменшити ризик ракового захворювання печінки. Про такі результати дослідження йдеться у повідомленні в Journal of the National Cancer Institute, пише Радіо Свобода.

Рак печінки посідає третє місце у світі за рівнем смертності. Майже 85% випадків припадають на третій світ. Більше від половини захворювань мають китайську прописку. Можливо, саме тому відкриття домоглися китайські вчені і, зокрема, науковці із Шанхайського інституту ракових захворювань.
 

Для визначення залежності ракового захворювання печінки і вітаміну Е китайські науковці проаналізували дані понад 130 тисяч осіб. Ба більше, учені персонально опитали учасників експерименту, намагаючись скласти детальну картину їстівних звичок та схильностей пацієнтів.

Науковці змогли порівняти ризик ракових захворювань у людей, які активно вживали вітамін Е, з тими, котрі не мали такої звички. Учені дійшли висновку, що вживання вітаміну Е істотно зменшило ризик появи раку печінки. Це насамперед стосується середнього і похилого віку людей.

Дослідження не відповіло на запитання: у чому саме полягає сила вітаміну Е. Розгадка цієї таємниці – справа майбутнього.

Як відомо, вітаміна Е особливо багато у деяких жирах та олії. Він міститься в рослинному і вершковому маслах, зелені, молоці, яйцях, печінці, м'ясі, а також зародках злакових.

Джерело: Українська правда. Життя

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!