Вітер, мокрий сніг та хуртовини. У Львові та області оголосили штормове попередження

1751 0
Погодні умови можуть спричиняти порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнювати роботу підприємств енергетики, зв’язку, будівництва та комунального господарства.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На території Львова та Львівщини сьогодні, 17 січня, вдень очікують пориви південно-західного вітру 25-28м/с, місцями сильні хуртовини. Синоптики прогнозують значні опади переважно у вигляді мокрого снігу та снігу, подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця.

За даними Львівського гідрометцентру, погоду визначатиме проходження активних атмосферних фронтів від циклону з центром над країнами Балтики. Температура вдень становитиме від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. Передбачається погіршення видимості в опадах. Атмосферний тиск падатиме, відносна вологість повітря істотно не зміниться.

Читайте також: У Львові вдарила блискавка із громом та випав крижаний сніг. Фото, відео

Очікувані погодні умови можуть спричиняти порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнювати роботу підприємств енергетики, зв’язку, будівництва та комунального господарства. У негоду мешканців просять утриматися від прогулянок у парках та не паркувати авто по їх периметру.

Також усіх учасників дорожнього руху просять зважати на прогноз погоди й бути обачними. Зокрема, усіх водіїв просять без нагальної потреби не користуватися власним автотранспортом та бути максимально уважними за кермом: обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, вмикати фари. Пішоходів закликають обрати взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально призначених для цього місцях, попередньо впевнившись у безпеці, адже за погіршення видимості та інтенсивних опадів значно збільшується гальмівний шлях автомобіля.

Нагадаємо, що у Львові ввечері, 14 січня, були помітні удари блискавки та чутно звуки грому. Після цього почав падати крижаний сніг. Негода у Львові почалась близько 20.00 години і тривала не довго.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!