Віцеміністр МЗС Литви відвідав Київщину та проінспектував відновлення двох закладів освіти

892 0
Віцеміністр МЗС Литви Мантас Адоменаіс ознайомився з процесом відновлення закладів освіти на Київщині за підтримки Литви.
Фото: Київська ОВА

Фото: Київська ОВА

17 лютого Віцеміністр Міністерства закордонних справ Литви Мантас Адоменас відвідав два населених пункти Київської області – Ірпінь та Бородянку. Під час поїздки його супроводжували заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова, заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко, а також представники від місцевої влади.

У Бородянці Мантас Адоменас побував у ліцеї №1. Під час бойових дій в області та окупації селища Бородянський ліцей зазнав серйозних руйнувань і суттєвих пошкоджень, усе майно в закладі освіти було повністю знищено, понівечено та розграбовано російською армією. Так, у закладі пошкоджені внутрішні та зовнішні стіни, фундамент, дах, вибиті вікна, двері тощо. До відновлення цієї школи долучився Уряд Литви.

Віцеміністр МЗС Литви відвідав ще один заклад, що зазнав руйнувань через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Садок №6 «Радість» в Ірпені в результаті неодноразових обстрілів пошкоджений на 75%. У дошкільному навчальному закладі зруйновано всю покрівлю, частково зруйновано зовнішні та внутрішні стіни 2-го поверху. Також тут розбиті вікна та двері, меблі, кухонне обладнання, пошкоджено електричні мережі, системи тепло-, водопостачання та водовідведення, паркан, ігрові майданчики. Уряд Литви допомагає у відновленні цього дошкільного навчального закладу. 

Наразі в садку роботи йдуть швидкими темпами. 

Також делегація відвідала модульне містечко в Бородянці, що було доукомплектоване новими модулями Литвою, та оглянула зруйнований міст через річку Ірпінь у селі Княжичі. Уряд Литви зацікавлений у допомозі з відбудови інфраструктурних об’єктів Київщини. 

Як повідомлялося раніше, 16 лютого Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен відвідав Київську область.

Фото: Київська ОВА

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!