«Війна була б безумством». Папа Римський закликав до деескалації конфлікту навколо України

1126 0
Папа висловив сподівання, що напруженість у відносинах між Україною та Росією може бути подолана за допомогою багатостороннього діалогу.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Папа Римський Франциск закликав до багатостороннього діалогу для деескалації ситуації навколо України. Він також висловив сподівання, що переговори у Нормандському форматі сприятимуть подоланню загрози війни. Про це Папа заявив під час виступу на загальній аудієнції в Ватикані.

Як повідомляє Суспільне, Папа наголосив, що війна в Україні «була б безумством», і висловив сподівання, що напруженість у відносинах між Україною та Росією може бути подолана за допомогою багатостороннього діалогу. Папа Франциск також подякував тим, хто взяв участь у його міжнародному дні молитви за мир в Україні 26 січня.

Читайте також: Коли Папа Римський Франциск приїде в Україну і що для цього потрібно

«Продовжимо молити Бога за мир, щоб напруженість і загрози війни могли бути подолані за допомогою серйозного діалогу і щоб переговори в Нормандському форматі сприяли досягненню цієї мети», – зазначив він, маючи на увазі переговори за участю України, Росії, Німеччини та Франції.

Нагадаємо, що напередодні голова Української греко-католицької церкви митрополит Святослав (Шевчук) запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну. За словами митрополита, цей візит мав би символічне значення для врегулювання конфлікту між Україною та Росією.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!