Війна ще буде тривати, до перемоги треба зробити багато, – Данілов

1512 0
Він зазначив, що якби Україна мала важку зброю, то можна було б почати деокупацію Маріуполя.
Секретар РНБО Олексій Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов

Серктар РНБО Олексій Данілов у інтерв’ю Укрінформ попередив, що війна закнічиться ще не скоро, і до перемоги нам потрібно багато чого зробити.

«Я вважаю, ті люди, які казали, що війна дуже швидко закінчиться, що ми вже перемогли, що в квітні місяці будемо святкувати, – говорили  небезпечну річ. На превеликий жаль, війна ще буде тривати, і нам до перемоги багато чого треба зробити», – говорить він.

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

За словами Данілова, Україні дуже складно на фронті, ідуть бої на території Луганської, Донецької та інших областей. До того часу, доки вони не закінчиться, нам не можна заспокоюватися.

«Коли почалася війна, на превеликий жаль,  в нас ніхто не вірив, всі  розвідки вважали, що ми протримаємося три, п’ять, сім днів, дехто  давав десять днів. Найбільше давала  одна з розвідок – двадцять один день, але це вже включно з територією міста Лева.  Але після того як росіяни  отримали тут «теплий» прийом, коли вони вмилися кров’ю, то переважна більшість країн світу по-іншому стала дивитися на нас»,  каже він.

Данілов додає, що процес отримання зброї триває, Україна отримує гармати М777 та  інші засоби ураження. Якби країна отримала важку зброю, артилерію і важкі танки, то можна було б виконати деокупацію Маріуполя.

Нагадаємо, що за словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, активна фаза війни має піти на максимальний спад до кінця року. Ресурсів у росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців, а закінчиться боротьба поверненням наших окупованих територій включно з Кримом.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!