Війна в Україні може тривати до кінця року, – розвідка Міноборони

1515 0
Різні кола намагалися переконати путіна не починати війну, але це не вдалося.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Президент росії володимир путін готовий вести довготривалу війну проти України – щонайменше до кінця 2022 року. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю «Крим.Реалії» – проєкту «Радіо Свобода».

«Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна буде затягуватися. Наскільки буде затягнута активна фаза – це буде вересень місяць чи жовтень, чи до кінця року – залежить від нашого спротиву, від стану сил оборони і від тої допомоги яку нам надають. Зараз наводять багато дат», – сказав він. 

Читайте також: За час повномасштабної війни російські окупаційні війська втратили 29 750 осіб. 

Розвідка зазначає, що 11 вересня в росії – єдиний день голосування. До цієї дати прив'язують можливість проведення «референдуму» або інших заходів на окупованих територіях. А 7 жовтня – день народження путіна, йому 70 років і всі будуть говорити про те, що військові захочуть зробити йому «подарунок». 

Як каже Вадим Скібіцький, різні кола намагалися переконати путіна не починати війну, але це не вдалося. Він планує керувати росією до кінця своїх днів, від сценарію «приемник» президент рф давно відмовився.

«Він нікому не довіряє, нікого не чує. У нього є свої плани, які стосуються відновлення російської імперії, він це заявив на весь світ. Його намагалися переконати іноземні лідери, були спроби переконати від політичного бомонду, представників економічного блоку рф, олігархів, але їм це не вдалося. Війну, яку він хоче вести, буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати свої позиції», – додав він. 

Читайте також: Ворог відновив наступ на Слов’янському напрямку

За його словами, оточити українську армію на сході України і вийти на кордони Луганської і Донецької – таке завдання у армії РФ зараз, але російське військове керівництво коригує плани щомісяця. Росія планує залишитися на півдні України надовго, про що свідчить розгортання армією рф потужного угруповання на окупованих територіях, укріплення ліній оборони, мінування доріг і мостів. 

Нагадаємо, що російські окупаційні війська станом на ранок 27 травня відновили наступ на Слов'янському напрямку та продовжують обстрілювати позиції українських військ. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!