Війна завдала шкоди довкіллю Львівщини на майже 34 мільярди гривень

2892 0
У Львівській області зафіксували 34 події, що призвели до заподіяння збитків довкіллю внаслідок влучання ворожих ракет або падіння їх уламків.
Фото умовне

Фото умовне

За 10 місяців війни агресія рф завдала шкоди довкіллю Львівщини на 33 млрд 820 млн. У Львівській області зафіксували 34 події, що призвели до заподіяння збитків довкіллю внаслідок влучання ворожих ракет або падіння їх уламків. 

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській області

Фахівці Державної екологічної інспекції у Львівській області документували факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Спеціалісти Інспекції провели обстеження територій та об’єктів, що зазнали ушкоджень, відібрали 242 проби грунтів та 123 проби води, зробили відповідні заміри та розрахунки для визначення розміру збитків.

Серед 33 млрд 820 млн гривень:

  • 32 млрд 216 млн 251 тис. 944 грн  збитки, заподіяні земельним ресурсам внаслідок засмічення грунтів;
  • 1 млрд 601 млн 209 тис. 165 грн  збитки, заподіяні земельним ресурсам внаслідок забруднення грунтів;
  • 2 млн 205 тис 301 грн  збитки, заподіяні атмосферному повітрю внаслідок загоряння об’єктів та потрапляння в повітря забруднюючих речовин;
  • 406 тис. 643 грн  збитки, заподіяні знищенням або пошкодженням зелених насаджень.

 

Нагадаємо, що за даними Оперативного штабу з фіксації екозлочинів рф, російські окупанти завдали екології України збитків на понад 1,35 трлн грн. Проте, як стверджують екологи, навіть ця сума не відображає повної картини.  

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!