«Війна завершиться перемогою України. Наша ціль – звільнити усі території», – Резніков

960 0
За словами міністра оборони, все буде відбуватися поступово, крок за кроком.
Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Ключове завдання – звільнити всі українські території, які були тимчасово окуповані рф, і ми будемо просуватися до кордонів, які були міжнародно визнані у 1991 році. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю датському телеканалу DR, передає Lb.ua.

«Це наша ціль – звільнити усі тимчасово окуповані території, включно з Донецьком, Луганськом, Херсоном, Маріуполем, Бердянськом та Кримом», – пояснив він.

Резніков зауважив, що Україна ніколи не анонсувала того, за яким конкретним напрямом піде контрнаступ. Це є питанням проведення операцій, а не питанням міністра оборони чи членів уряду.

«Я кажу про те, що прибережна зона України наразі є дуже важливою. Втім, це не є першим етапом. Перший етап – стабілізація лінії фронту, а вже після цього наш Генштаб вирішить, який шлях краще задля проведення контрнаступу», – зазначив він.

Читайте також: Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії», – очільник Міноборони

Резніков впевнений, що війна завершиться перемогою України та союзників.

«Все буде відбуватися поступово, крок за кроком, – так само, як ми звільняли Київську, Чернігівську, Сумську, острів Зміїний. Ми це робитимемо й надалі – так, як робили до того», – підсумував міністр оборони.

Нагадаємо, росіяни 24 лютого почали вторгнення до України, не підготувавшись належним чином і не сформувавши ударні угруповання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!