Війська рф були заскочені зненацька. Британська розвідка оцінила нові успіхи ЗСУ

1975 0
Окупанти в Ізюмі стають все більше ізольованими, також загрозою для росіян є можлива втрата Куп’янська.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Британська розвідка повідомила, що російські військові сили все більше стають ізольованими навколо Ізюма. Також загрозою для росії є можлива втрата Куп’янська. Про це з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії повідомляє «Європейська правда».  

Читайте також: У Британській розвідці повідомили, чи є загроза з боку білорусі

У розвідці нагадали, що українські війська розпочали наступальні дії на півдні Харківської області 6 вересня поточного року і передові частини вузьким фронтом просунулися до 50 км на територію, яка раніше була під контролем росії. Як зауважують у британському Міноборони, «російські війська, імовірно, були заскочені зненацька», «сектор утримувався незначними силами, і українські підрозділи захопили або оточили кілька міст».

«Російські сили навколо Ізюма, ймовірно, стають все більш ізольованими. Українські частини тепер загрожують Куп'янську; його захоплення було б значним ударом для росії, оскільки він розташований на шляхах постачання до лінії фронту на Донбасі», – йдеться у повідомленні британської розвідки.

Читайте також: Україна може повернути Крим упродовж року, – американський генерал

Враховуючи те, що українські контрнаступальні операції також тривають у Херсоні, фронт російської оборони відчуває тиск як на північному, так і на південному флангах.

Раніше розвідка Британії повідомляла, що тлі наступу України на півдні командири рф постали перед вибором – розгортати оперативні резерви для підтримки свого наступу на Донбасі чи захищатися від українських сил на півдні. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!