Військові хірурги врятували двох бійців за допомогою операції, якій нема аналогів у світі

2180 0
У мобільному госпіталі військові хірурги видалили нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органу.
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Військові хірурги медичних сил ЗСУ минулого тижня у військово-мобільному госпіталі одного з прифронтових міст України вперше виконали сучасну лапароскопічну операцію – видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органу. Це унікальні операції при бойовій травмі нирки, яким не має аналогів у світі. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Читайте також: Волонтери збирають кошти на потреби важкопоранених бійців у львівському госпіталі

За її словами, у мобільному госпіталі виконали вже дві такі операції і врятували життя наших воїнів. Завдяки надскладним технологіям на професіоналізму українських військових хірургів поранені вже самостійно ходять по палаті.

Нагадаємо, львівський обласний центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф доправив до аеропорта польського Ряшева 45 поранених війною людей та сімох супроводжуючих.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!