Військові кафедри в університеті Франка наразі відновлювати не будуть

5984 0
Військові кафедри у Львівському національному університеті імені Івана Франка поки що не відновлюватимуть.
Фото: nmu.org.ua

Фото: nmu.org.ua

Про це сьогодні, 1 вересня, під час прес-конференції повідомив ректор університету Володимир Мельник, інформує Zaxid.net.

«Сьогодні я не бачу можливості без допомоги держави створити військові кафедри. Вже є така постанова Міністерства освіти ставити питання про організацію військових кафедр. Але якщо це військова кафедра мотострілкова чи іншого технічного характеру, то уявіть яка техніка нам потрібна, які викладачі, матеріально-технічна база», ­– сказав Володимир Мельник.

Він зазначив, що зараз пріоритетними є переговори з Академією сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, на базі якої могли б проводитись навчання студентів ЛНУ.

«Думаю, що кожен студент, який захоче, зможе паралельно отримувати військову освіту, і ми всіляко цьому сприятимемо», – зауважив Мельник.

Ректор зауважив, що потрібно думати про зміцнення військового потенціалу Збройних сил, але це має бути загальнодержавна політика. На його думку, створювати кафедри, щоб виховувати патріотів потрібно, але також потрібно навчити їх стріляти, а для цього потрібна не тільки матеріально-технічна база, а й фахівці.

НУ "Львівська політехніка" теж не вдалося відновити військову кафедру. "У Львові є Військова академія, в якій студенти університетів можуть отримати офіцерське звання", – розповів ректор Політехніки Юрій Бобало. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!