Політична реклама

Військові медики Львова готуються до мобілізації

2168 0
Зараз уже сформовані основні бригади лікарів та одна резервна, які при першому сигналі зможуть приступати до виконання своїх обов’язків у місці конфлікту.

Військові розповіли, що підготовка медиків розпочалась відразу після інформації про мобілізацію, повідомляє ZIK.

Сформовано чотири військові медичні групи, у кожній з яких є два хірурги, анестезіолог, медичні сестри, водії, санітари. Крім того, є й резервна група із шести лікарів та восьми медичних сестер.

Як розповів начальник клініки анестезіології та реанімації Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Степан Горобчук, медбригада складається із трьох автомобілів, які перетворюються на польовий центр надання медичної допомоги. Вони укомплектовані усім необхідним для різних операцій.

«Сформовані комплекти для проведення інтенсивної терапії у разі великих крововтрат, комплекти знеболення в разі вогнепальних поранень з ураженням кісток. В автоперев’язочних автомобілів також можна провести оперативне втручання у разі крововтрат у шлунково-кишковому тракті», – розповів Степан Горобчук.

Такі медбригади можуть діяти автономно у польових умовах протягом 15 днів. За добу мобільна група може надати допомогу до 100 пораненим.

Начальник клініки анестезіології та реанімації центру зазначив, що населення допомагає військомим укомплектовувати бригади. Місцеві підприємці приносять медикам засоби дезінфекції та антисептики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!