Військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни»

2623 0
З вересня у школах Львова почнеться активна фаза військово-патріотичного виховання. Військові та медики викладатимуть львівським школярам «Захист Вітчизни».
Фото: 3222.ua

Фото: 3222.ua

Як повідомила tvoemisto.tv начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна, школярів навчать стріляти у шкільних тирах та надавати першу медичну допомогу представники Львівського центру медицини катастроф, «Червоного хреста» та Мальтійської служби.

Освітяни провели інвентаризацію навчальних матеріалів та перевірили школи, які обладнані тирами, додала Галина Слічна.

«Раніше, у 90-их роках, ці уроки викладали колишні військові та професійні медики, останнім часом – вчителі, які мали мале навантаження. Ми відновимо цю традицію та приділятимемо військовій підготовці особливу увагу», – сказала Галина Слічна.

Зараз в управлінні освіти працюють над пошуком фахових вчителів для викладання цього предмету.

Уроки надання першої невідкладної допомоги відтепер проводитимуться на базі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Червоного Хреста та Мальтійської служби допомоги. Зараз в управлінні розробляють графіки роботи із цими службами, аби з початку вересня почати повноцінно співпрацювати.

Крім того, для вчителів планують провести навчання з надання першої медичної допомоги.

Читайте також: Як лікарні Львова готуються до надзвичайних ситуацій?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!