Військового комісара Львівщини виправдали за публікацію списків призовників

2597 0
У лютому Личаківський районний суд оштрафував обласного військового комісара на 5,1 тис. гривень.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Апеляційний суд Львівщини скасував постанову Личаківського районного суду Львова про оштрафування військового комісара Львівщини Олександра Тіщенка за публікацію у Facebook особистих даних призовників. Відповідне рішення Олександр Тіщенко оприлюднив на своїй сторінці в мережі.

 

«Сьогодні закінчилося 5-місячне відстоювання моїх прав в українському суді перемогою здорового глузду та захисту державних інтересів. Зокрема, рішенням апеляційного суду Львівської області скасована постанова Личаківського районного суду про притягнення мене до адміністративної відповідальності за розголошення персональних даних призовників, як незаконна. Таким чином підтверджено мою правоту виконання службових обов’язків щодо заходів для здійснення призову на строкову військову службу восени 2017 року», — написав обласний військовий комісар.

Читайте також: Хто порушник: військомат чи призовники

Нагадаємо, 22 листопада торік на сторінці військового комісаріату Львівщини у Facebook опублікували списки 15-тисяч громадян, ухиляються від строкової служби. Вранці наступного дня публікацію заблокували через численні скарги львів’ян, яких обурило оприлюднення персональних даних призовників. У лютому Личаківський районний суд міста Львова ухвалив визнати Олександра Тіщенка винним за ч. 4 ст. 188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недодержання порядку захисту персональних даних)і зобов’язав виплатити штраф у розмірі 5,1 тис. гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!