Військовому шпиталю у Львові передали медичне обладнання на мільйон гривень

1495 0
Вчора, 21 серпня, до Львова привезли понад 5 тонн сучасного медичного обладнання для лікування поранених військових - електро-ліжка, протипролежневі матраси, медичні крісла, тумбочки.

Все це передали у військовий шпиталь Західного регіону із Франції, повідомляє Zaxid.net. Саме там за сприяння одного із львівських благодійних фондів  закупили все це обладнання вартістю у мільйон гривень.

«Ми старались, щоб були і ліжко, і відповідна тумбочка, і столик. Щоб солдат, коли лежить, міг прямо з ліжка і їсти, і читати газети», - розповів директор Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк.

Однак таких ліжок на всіх поранених військових не вистачає. Із зони АТО у військовому шпиталі Західного регіону лікуються понад 140 військових. Це хлопці з різних міст України.

Більшість із них з вогнепальними та міно-вибуховими пораненнями, тяжкими переломами і потребують довгої реабілітації. Тому електро-ліжка військовим дуже потрібні, їх навіть не порівняти зі звичайними.

«Коли приносять обід, я можу нахилитися і нормально споживати їжу. А ще це ліжко не дає мені зісковзути на підлогу», - ділиться враження від нових ліжок поранений військовий Сергій.

У вересні з Франції мають передати допомогу і в зону АТО. Бійцям привезуть засоби гігієни, форму та засоби безпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!