Військовослужбовець зі Львівщини отримав премію імені Богдана Хмельницького

1392 0
Нагороду присвоїли за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва.
Фото: 103 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Фото: 103 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Військовослужбовець 103-ї окремої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України та режисер Назар Павлик отримав премію імені Богдана Хмельницького. Нагороду присвоїли за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва.

Джерело: 103 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Нагородження лауреатів премії відбулось 6 грудня у Києві. Головна умова — сприяння позитивному іміджу армії та створення реального образу захисника Батьківщини. Премію лауреатам вручав міністр оборони України Олексія Резніков.

Читайте також: Львів'янка стала фіналісткою премії «Дитяча книга року BBC-2022»

Військовий отримав нагороду за створення вистави «Життя P.S.», яка посіла перше місце серед творів театрального мистецтва. В основу вистави покладена реальна історія Валерії Бурлакової, учасниці бойових дій на Сході України. 

Назар Павлик з березня мобілізований до однієї з бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Воїни цієї бригади брали участь у звільненні Ямполя та Лиману. 

Нагадаємо, що  4 грудня, у Львові відбулася церемонія вручення премії Вінценза. Премією «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» нагородили Юлію Паєвську «Тайру».

Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!