Військову службу зараховуватимуть до стажу роботи

2345 0
На засіданні Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Нормативно-правовий документ дозволятиме вносити роки несення військової служби в особливо тяжкий для країни час до стажу роботи, що враховуватиметься при призначенні пенсії.

Як відомо, чинним законодавством передбачено, що працівникам підприємств та організацій, які були мобілізовані відповідно до Закону України «Про оборону України», час проходження військової служби в особливий період зараховується до стажу роботи за спеціальністю та до вислуги років, але не зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, як це передбачено щодо часу проходження строкової військової служби. Таким чином, наприклад, шахтарю, якого було мобілізовано, та який бере участь в АТО, період військової служби не зараховується до періоду роботи у підземних умовах для призначення пільгової пенсії.  

Читайте також: Все, що львів'янам цікаво знати про мобілізацію. 10 фактів

Для вирішення цього питання Мінсоцполітики й розробило законопроект, який передбачає можливість зарахування часу проходження військової служби в особливий період, що оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України», до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Ця норма розповсюджуватиметься на осіб, які на момент призову на військову службу навчалися за фахом у професійно-технічному навчальному закладі, працювали за професією або займали посади, що передбачали право на пенсію на пільгових умовах.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!