Військовий марш до Дня Прапора та відкриття навищого флагштоку. Головне

1508 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові вперше до Дня Державного Прапора відбувся урочистий військовий марш та парад військовослужбовців на вулиці Стрийській біля Академії сухопутних військ. Участь у військовій ході взяли близько 850 військовослужбовців, працівників поліції та ДСНС. Побачити масштабну ходу зібралися також сотні львів’ян. 

До Дня Прапора у Львові урочисто підняли національний стяг. Найбільший прапор Львівщини замайорів на найвищому 50-меровому флагштоку в регіоні біля Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

В Україні досі тривають дскусії щодо затвердження великого Герба. У Верховній Раді навіть призначили позачергове засідання для голосування щодо цього. Львівський історик Андрій Гречило ділиться історією, як разом з художником Іваном Турецьким створювали малий Герб. Зокрема, розповідає про проєкт Герба, що переміг на конкурсі 1991 року, а також про те, чи варто, на його думку, затверджувати тепер великий Герб. 

Після ремонту у Львові відкрили для проїзду вул. Б. Хмельницького та частину вул. С. Бандери. Відомо, який громадський транспорт відновить звичне курсування, а також схему руху для приватного транспорту. 

На вежі львівської Ратуші замайорів історичний прапор. Спершу відбулася урочиста сесія міської ради за участі депутатів ЛМР 1-го демократичного скликання, після чого підняли державний стяг. Саме цей прапор у 1990 році був внесений до сесійної зали міськради, тоді як на веежі вперше встановили національний синьо-жовтий стяг.

В Україні набув чинності закон про е-паспорти. Від 23 серпня електронний документ прирівняний до звичного паперового. Знаємо, які переваги в е-паспорта. 

З Днем незалежності України! І гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!