В’їзд іноземцям в Україну заборонять раніше та Путін відправить силовиків Лукашенку. Головне за минулу добу

1901 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. На засіданні Держкомісії з Теб і НС затвердили нові зони епідемічної небезпеки Covid-19. Згідно з новим поділом, на Львівщині вже немає червоних зон епіднебезпеки, у яких діють найжорсткіші карантинні обмеження. До помаранчевої потрапили: міста Львів, Моршин, Самбір та Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони.

Читайте також: У РНБО прогнозують 360 тис. хворих на Covid-19 в Україні на день виборів

Кабмін ухвалив рішення на місяць заборонити в’їзд іноземцям вже з опівночі 28 серпня. Обмеження діятимуть до 28 вересня.

У МОЗ заявили епідемія коронавірусу може посилитись у Запоріжжі, Черкасах, Чернігові.

Міністерство рекомендує вищим навчальним закладам запобігати спалахам Covid-19 у студентських гуртожитках і мінімізувати заняття студентів-медиків у лікарнях.

З 28 серпня і до 18 вересня фінський кордон для українців, які їдуть збирати ягоди, буде закритий.

У Франції за добу повідомили про понад 5 400 нових підтверджених заражень коронавірусом, що є найбільшим показником з квітня.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 203 осіб (171 – напередодні). Разом 13 763. Одужало – 4 061 (плюс 106), померло – 374 (7 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 327 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 006.

Читайте також: Як підготувати дитину до початку навчального року. Чеклист для школярів та батьків

Читайте також: Традиційного дня знань у Львові на 1 вересня не буде

В Україні Covid-19 виявлено у 1 974 осіб (1 670 за попередню добу). Загальна кількість 112 095 пацієнтів. Одужало – 54 217 (плюс 763), померло – 2 403 особи (плюс 49).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 13 763 (деталі – дивися вище), далі Київ – 12 468 осіб (плюс 220), Чернівецька – 9 700 (+ 159) та Рівненська –8 818 (+ 81 осіб) області.

Найбільше нових випадків за останню добу: у Києві – 220, при цьому 4 хворих померли. У Київській області ще 94 нових випадки і 6 летальних. У Харківській 218 нових випадків і 5 летальних, Львівській, відповідно 203 та 7 летальних, Одеській областях 185 і 3.

Авторські права і ОП – «Слуги народу» – Ціна на газ. В Офісі президента заявили, що пісенне попурі, яке виконувалось у День Незалежності, не порушує авторські права, оскільки під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора твору і як доказ опублікували відео. Однак 24 серпня під час трансляції по телебаченню таких вказівок не було.

Депутати партії «Слуги народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №3009а, який дозволяє генпрокурору витребувати у НАБУ і САП матеріали справ.

Читайте також: Помер Василь Шпіцер – перший міський голова Львова у незалежній Україні

ГК «Нафтогаз України» з 16 вересня підвищує вартість газу для населення за річним контрактом на 10% – з 4,73 гривні до 5,24 гривні за кубічний метр.

Протести в Білорусі. У Мінську на акції протесту в четвер було затримано близько 180 осіб, повідомляють правозахисники. Площу Незалежності, де зібралися люди на протест, одразу взяли в оточення омонівці, з якого давали вийти лише дівчатам. Чоловіків «пакували» в автозаки. «Для перевірки документів» затримані два десятки журналістів.

В. о. президента Білорусі Лукашенко повідомив, що готовий вести діалог з «нормальними» представниками опозиції.

Він домовився з президентом РФ Путіним про рефінансування білоруського боргу на 1 мільярд доларів. Сам Путін повідомив, в Росії сформовано резерв зі співробітників силових відомств, який готовий відправити до Білорусі.

Євросоюз виділить 2 млн євро постраждалим від поліцейського насильства під час протестів у Білорусі.

Україна приєдналася до заяви ЄС, яка характеризує вибори в Білорусі як такі, що не відповідали міжнародним стандартам.

Читайте також: Ще двоє львів'ян заявили, що балотуватимуться на голову Львівської ОТГ

Отруєння Навального. Німецькі лікарі, які лікують російського опозиціонера Навального, запросили у болгарських колег дані про отруєння бізнесмена Омеляна Гебрева. На думку видання Der Spiegel, медики з клініки Charité в Берліні могли припустити, що обох отруїли схожими речовинами.

Навесні 2015 року в Болгарії сталися два замахи на бізнесмена Гебрева, в якому влада країни звинуватила РФ. Журналісти з’ясували, що за замахом стоїть ГУ ГШ РФ (колишнє ГРУ). Гебрев займався поставками зброї в Україну.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!