Візові шахраї видурили у львів’ян майже 3 тисячі євро

3363 0
На Львівщині правоохоронці викрили шахрая, який під приводом надання послуг з виготовлення візи заволодів коштами майже на 3 тисячі євро.

До Галицького райвідділу міліції звернулась 36 - річна мешканка Львова, яка повідомила, що невідомий чоловік шляхом обману заволодів її коштами в сумі 900 євро, повідомили у ГУ МВС України у Львівській області.

Того ж дня в райвідділ надійшла ще одна заява від 40 – річного львів’янина про те, що невідомий чоловік, зловживаючи довірою, заволодів його коштами в сумі 1900 євро.

Як встановили правоохоронці, злочини скоїв один і той самий чоловік - 28-річний львів’янин.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство). Санкція передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін від одного до двох років, або обмеженням на термін до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, з 1 червня змінився механізм реєстрації у польському візовому центрі Львова. Відтепер, для реєстрації у центрі на отримання візи спершу треба буде здійснити в банку передоплату у сумі 18,5 євро за послуги центру. Раніше ця ж сума, так званий сервісний збір, сплачувалась при подачі документів у візовому центрі. Своє рішення у Польському Консульстві пояснили потребою боротися із нечистими на руку посередниками, які перешкоджають людям зареєструватись у візових центрах.

Детальніше – у інфографіці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!