Політична реклама

Візи для українців у Польщу на час Євро-2012 не відмінять

1458 0
Польща не зможе скасувати візи для українських вболівальників на час проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, адже Польща має домовленості у рамках Шенгенської угоди. Про таке в інтерв’ю «5 каналу» повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

«Ми не можемо скасувати візи, тому що існують домовленості у рамках Шенгенської угоди до якої ми приєдналися. Польща видає віз більше ніж всі інші країни ЄС разом узяті. Наші служби працюватимуть у дві зміни для того, аби видавати більше віз в зручнішому режимі. Ми ласкаво просимо українських вболівальників до Польщі, я впевнений, що вони мають розраховувати на отримання швидких, зручних послуг у консульствах Польщі, яких наша країна в Україні має більше ніж інші країни ЄС», – заявив Сікорський.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Сікорський повідомив, що Польща має намір скасувати плату за національні візи для українців у 2012 році.

У вересні 2011 Польща спростила оформлення шенгенських віз для громадян України. Щоб не стояти в чергах, українці реєструють свої анкети через інтернет, і їм призначаються конкретні дати і час, коли вони повинні подати документи. Заява на візу розглядається тиждень. Плата за шенгенські візи для українців становить 35 євро (такі категорії громадян, як студенти, журналісти, учасники конференцій тощо звільнені від цієї плати.

Джерело: "Коментарі"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!