Візит міністра охорони здоров'я до Львова і підробка ковід-сертифікатів. Головне за добу

1858 0
Коротко розповідаємо про головні новини доби.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

В Україні вперше офіційно відзначили День захисників та захисниць. Тvoemisto.tv зібрало для вас три історії жінок, життя яких змінила війна. Також у Львові пройшов Марш захисників. Кілька сотень людей пройшли містом, вигукуючи націоналістичні гасла, а згодом біля Меморіалу Небесної Сотні вшанували пам'ять загиблих захисників.

Також до Львова приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він побував у Лікарні швидкої медичної допомоги міста. Нещодавно свою історію про лікування у цьому медзакладі розповів Роман Левчик, він провів 13 днів у лікарні з хворим на коронавірус батьком. Тvoemisto.tv записало з ним інтерв’ю, у якому він каже, що у лікарні не вистачає ні лікарів, ні медикаментів. У розмові з Тvoemisto.tv терапевтка Зор’яна Романишин роз’яснила, що лікування хворих на коронавірус забезпечує держава за умовами Covid-пакету. Раніше компенсовані медзакладам кошти були більшого розміру, тепер його скоротили.

Також Тvoemisto.tv дослідило ситуацію із вакцинацією та шляхи, яких шукають львів’яни, аби обійти систему. Ми довідались наскільки популярною є підробка сертифікатів про щеплення, скільки люди платять за це, та яка відповідальність загрожує порушникам.

Затори на Городоцькій. У Львові закрили на ремонт вулицю Городоцьку на перетині із площею Кропивницького. Через це, учора впродовж дня, у пікові години, утворювались затори на вулиці Городоцькій та на прилеглих вуличках. У Львівській міській раді запропонували схему об'їзду перекритої ділянки: на час робіт транспорт оминатиме закриту ділянку в напрямку до центру міста по вул. Тобілевича – вул. Федьковича, а в напрямку до Залізничного вокзалу – по вул. Короткій.

Наступного року у Львові планують відремонтувати вулицю Залізничну. Її розширять, облаштують декілька десятків паркомісць, велодоріжки і замінять покриття. Проєкт реконструкції до кінця року перебуватиме на експертизі. Реконструкцію мають розпочати наступного року.

Також на наступний рік планують будівництво нового шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка та Омеляна Ковча. Його планують звести ще з 2017 року, а цьогоріч навіть виділили гроші. Але роботи не почали через проблеми із проектом. Для зведення нового шляхопроводу проєктант передбачив замало металу, тому підрядник завернув проєкт на допрацювання.

Тvoemisto.tv зібрало для підбірку місць для подорожей Львівщиною на ці довгні вихідні. Її можна переглянути тут.

Гарних вихідних!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!