Візит Папи Римського в Україну та обов’язкова вакцинація для освітян. Головне

954 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: blackfield.coffee

Фото: blackfield.coffee

Візит Папи Франциска. В Україну наступного року, ймовірно, приїде Папа Франциск. За словами Митрополита і Архієпископа Львівського Владики Мечислава Мокшицького, Святіший Отець планує такий візит наступного року.

Читайте також: Сто мешканців Львівщини у реанімаціях через Сovid-19. Усі – не вакциновані

Вагітні із підозрою та Covid-19. Львівський обласний клінічний перинатальний центр, що на вул. Джорджа Вашингтона, 6, почне приймати вагітних жінок з підозрою, або підтвердженим коронавірусом. Медичний заклад внесли у перелік ковідних.

Госпіталізовані і не вакциновані. 98% госпіталізованих із Covid-19 в Україні – є не вакциновані. У Львові та області ця цифра є не лише такою ж, а навіть більшою. За останні 3-4 місяці, з числа тих, кого госпіталізували у лікарні із коронавірусною інфекцією, лише 1% мають щеплення. При тому, перебіг захворювання у них не важкий та без ускладнень. Жоден із вакцинованих на Львівщині не помер.

Камери фіксації ПДР. На автомобільних дорогах Львівської, Запорізької, Закарпатської та Одеської областей запрацюють ще 20 комплексів автофіксації порушень ПДР. Зокрема, на Львівщині таких приладів контролю додадуть ще 13.

Читайте також: На Львівщині запрацює ще 13 комплексів автофіксації порушень ПДР. Локації

Обов’язкова вакцинація. МОЗ України підготувало проєкт наказу про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для низки професій. Зокрема, йдеться про обов'язкову вакцинацію освітян та чиновників. Відповідний наказ оприлюднили на сайті Федерації професійних спілок України. Її планують встановити на період дії встановленого урядом карантину.

Знижки на авіаквитки. До Дня туризму авіакомпанії, а також туристичні магазини, турфірми та страхові пропонують акційні пропозиції туристам. Зокрема, найбільший авіаперевізник України МАУ оголосив знижки до -20% на авіаквитки, які можна буде придбати з 27 по 30 вересня 2021 року.

Де вакцинуватись від коронавірусу. Упродовж цього тижня можна вакцинуватись щодня, як в стаціонарних пунктах, так і в центрах масової вакцинації. Повний перелік тут.

Читайте також: Понад 80 шкіл Львова перетнули позначку у 80% вакцинованих

Найгарніша мама Європи. Львів’янка Зоряна Богдан здобула титул «Найгарніша мама Європи 2021». Зоряна Богдан – фінансистка, засновниця спортивного клубу «Мальви», мама чотирьох дітей.

Більше вакцинованих освітян. У Львові вже майже 80 шкіл перетнули позначку 80% вакцинованих працівників. За останній тиждень провакцинувалися 1500 вчителів.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!