Візит президентки Єврокомісії та масовий ремонт доріг. Головні новини Києва

632 0
Дайджест новин за 14 вересня.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Ремонт доріг

Столичні дорожники розпочали оновлення покриття на кількох вулицях міста. На деяких шляхах на час робіт обмежили рух транспорту. Детальніше про те, на яких вулицях тривають роботи, читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням

Викриття прихильника «руского мира»

Мешканець столиці підозрюється у виправдовуванні російської військової агресії та закликах до зміни меж території України. Йому винесли про підозру. Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний у квітні-червні 2022 року створив та адміністрував у соціальних мережах акаунти, на сторінках яких публікував матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України.

На даний час проводять слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення усіх обставин вчинення злочину. 

СБУ заблокувала мережу антиукраїнських спільнот 

Служба безпеки України заблокувала проросійського інтернет-агента, який поширював пропагандистські матеріали та виправдовував збройну агресію російської федерації проти України. Досудовим слідством встановлено, що мережу антиукраїнських анонімних веб-ресурсів створив та адміністрував 40-річний безробітній мешканець столиці. З початком збройної агресії рф проти України чоловік агітував співвітчизників у соціальних мережах отримувати російське громадянство.

Міжнародні відносини

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу вирушила до Києва на переговори з президентом Володимиром Зеленським. Вона пообіцяла, що ЄС продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти рф, які вже завдали їй величезної шкоди. 

Софіко Векуа
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!