Візит Зеленської до Львова, пологовий на Некрасова та небезпека пневмоній. Головне за добу

2517 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.

До Львова з робочим візитом перебувала перша леді Олена Зеленська. Вона взяла участь у четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування», що проходить упродовж 12-13 листопада на «Арені Львів», що на вул. Стрийській.

Про небезпеку пневмоній, як вберегти себе і своїх рідних від цієї недуги та чому небезпечно лікуватись самостійно, Тvoemisto.tv розпитало у лікарки-пульмонологині 5-ї міської лікарні Олени Кулітки.

Як туристичному Львову не втратити свого потенціалу і розвиватися надалі в умовах обмежень. Тvoemisto.tv провело публічну дискусію на тему туристичного потенціалу Львова у час пандемії.

У пологовому корпусі обласної клінічної лікарні, що на вул. Некрасова, завершують ремонт. Вже невдовзі тут розпочнуть приймати перших породіль. Зокрема, у пологовому спеціалізуватимуться на вагітностях з патологіями. Також тут буде можливість народжувати у ванній.

Читайте також: Пологовий на Некрасова у Львові може запрацювати ще цього року

У Львові презентують новий альбом Міська Барбари «13ППЛ». Музикант хотів презентувати його у свій день народження, але через раптову смерть вже не зміг цього зробити. Презентація відбудеться у неділю, 14 листопада – тоді Міську Барбарі мало б виповнитися 50 років. 

Львів отримає перші три п’ятисекційні трамваї «Електрон» з 10-ти замовлених містом. Їх передадуть достроково вже у середині грудня. Нові трамваї будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн.

Наступного тижня всі охочі зможуть записатися на щеплення від коронавірусу вакциною Moderna у тимчасових пунктах вакцинації в ТРЦ «Forum Lviv» і «Victoria Gardens» та ТЦ «MARK». Також вакцина буде доступною і в кожному стаціонарному пункті щеплення – в поліклініках та деяких лікарнях.

Львів’ян запрошують стати Миколаями. Тvoemisto.tv зробило підбірку ініціатив, коли можна допомогти втілити дитячу чи дорослу мрію до Дня Святого Миколая.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!