Влада і бізнес домовились, як робитимуть Львів креативним

2262 2
У Львові підписали меморандум про співпрацю між ГО «Креативне місто», майстерні стратегій «Прорив» та комунальною установою «Інститут міста».

Цей меморандум формалізував початок розробки стратегії Львова на основі концепції креативного міста, над якою працюють разом громадськість, бізнес, експерти та представники міської влади. 
 
«Ми хочемо збудувати креативне місто. Місто, де буде креативна економіка, місто інновацій, до якого будуть їхати люди, прагнучи себе зреалізувати»,  сказав міський голова Андрій Садовий. 
 
Ресторатор і представник Ради конкуретноспроможності Марк Зархін наголосив, що креативність у сучасному світі дає перевагу і достаток містам: «Креативність  це не тільки розвиток мистецтва і тусовок, а йдеться і про креативну промисловість, креативне венчурне фінансування проектів, розвиток інноваційного міста у всіх галузях: від практик міського управління, освіти, промислових інноваційних проектів і безумовно центрів творчості. Це все єдина програма зміни нашого життя. В якій би сфері людина не працювала, вона має думати, щоб зробити щось нове на базі того, що вже було створено». 
 
 
Розробка стратегії стала продовженням стретегї конкуретноспроможності, що збільшила вп’ятеро потік туристів, втричі збільшила кількість робочих місць в ІТ-галузі та сфері гостинності, зазначив директор «Інституту міста» Олександр Кобзарев. 
 
Документальну складову стратегії планують завершити до початку грудня, повідомив засновник майстерні стратегій «Прорив» Павло Шеремета. У грудні у Львові планують провести конференцію, де представлять плани та уже втілені заходи. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
20 Липня, 2017 00:32
zoya вона здійснює прорив
19 Липня, 2017 13:05
otar бідна традесканція в дірці росте))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!