Політична реклама

Влада посилить контроль за якістю молочних продуктів

1622 0
Кабінет Міністрів встановив мінімально допустимий рівень закупівельної ціни на молоко в населення на рівні 2,20 грн, без урахування ПДВ.

В деяких областях країни молоко у населення закуповується за ціною 1.6-1.8 грн. До 70% молока в країні виробляються приватними сільгоспвиробниками, яких необхідно захистити від різних спекулянтів, котрі закуповують молоко за штучно заниженими цінами, вважають в Кабміні

Також необхідно переглянути вимоги технічних регламентів на молоко, що закуповують для шкіл, дитячих установ та лікарень.

До кінця серпня Кабінет Міністрів розгляне проект закону, який зобов'яже переробників молока розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, напис "із замінниками молочних інгредієнтів". Використання в назві таких продуктів похідних від традиційних назв – "сирок", "сметанка" і так далі пропонують заборонити. Проект закону має передбачати, що молочна продукція, виготовлена з використанням замінників, буде розміщуватись на окремих полицях і стелажах та спеціально позначатиметься.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!