Владика Венедикт очолить Чиказьку єпархію УГКЦ

2686 0
Владика Венедикт (Алексійчук) упродовж трьох місяців переїде до США та очолить Чиказьку єпархію.
фото: ugcc.kiev.uа

фото: ugcc.kiev.uа

Папа Франциск призначив владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ із осідком у Чикаго, США. Про це стало відомо сьогодні, 20-го квітня.

Під час прес-брифінгу владика Венедикт розповів, що був у Чикаго лише один раз упродовж дня. «У житті нема випадковостей. Я вірю, що Господь мене чомусь провадить у Чикаго. Я не є із харизматичних лідерів і не є спасителем для Чиказької єпархії. Не планую там переворотів чи реформ. Водночас, люблю працювати у команді – взаємодоповнюючій команді, де кожен виконує якусь функцію. Тому дуже надіюсь на плідну співпрацю зі священиками і вірянами, які там будуть», – розповів він.

Читайте також: Чому милостиня – це не лише гроші? Три думки владики Венедикта

Як повідомив під час брифінгу прес-секретар Львівської архиєпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк, владика Венедикт стане п’ятим архієреєм, який очолить єпархію Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго. Введення владики на кафедру єпархії відбудеться упродовж трьох місяців. 

Довідково. Українська Греко-Католицька Єпархія святого Миколая в Чикаго входить до Філадельфійської митрополії та є її найбільшою частиною з огляду на територію, охоплюючи території північних, центральних та західних штатів країни. Вона була заснована 1961-го року та, згідно з даними «Annuario Pontificio 2017», станом на минулий рік нараховувала приблизно 50 парафій, надаючи духовну опіку понад 10 тисячам вірних. Цей осідок став вакантним 16-го серпня 2016-го року після відходу до вічності четвертого Єпарха Чиказького владики Річарда Семінака, інформує Радіо Ватикану.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!