Владику Венедикта забирають зі Львова

5939 0
Папа Франциск призначив владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США.
фото: vgolos.com.ua

фото: vgolos.com.ua

Дотепер владика Венедикт був Єпископом-помічником Львівського УГКЦ. Його призначили Єпископом-помічником Львівської архиєпархії 3 серпня 2010 року. Йому призначено титулярний престол Джерманічана. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Читайте також: Духівники Твого міста. Михайло Димид про окуляри християнської любові

5 вересня 2010 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові здійснено єпископську хіротонію. Чин архиєрейської хіротонії у присутності Блаженнішого Любомира, за участю членів Синоду Єпископів УГКЦ здійснив владика Ігор (Возьняк). Співсвятителями були владика Юліян (Вороновський), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, та владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський (США).

Читайте також: Чому милостиня – це не лише гроші? Три думки владики Венедикта

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!