Власник флігеля на Личаківській, що обвалився, має його відремонтувати за півроку

2228 0
Мешканець квартири по сусідству з аварійним приміщенням зараз живе в родичів.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Власник нежитлового флігеля на вулиці Личаківській, 7, пообіцяв за півроку привести будівлю до нормального стану. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

«Справа від флігеля ніхто не мешкає, зліва є кілька квартир, але всі, окрім однієї, власник флігеля також викупив. На першому поверсі живе один чоловік. Ми сказали одразу, що місто готове надати йому тимчасове житло, він відмовився і живе у родичів. Ми також домовились з власником флігеля, і він написав відповідний лист, що зобов’язується протягом шести місяців замовити в ліцензованої  організації проект виведення приміщення із аварійного стану, ліквідувати наслідки обвалу та, у разі звернення мешканця, забезпечити його на цей час житлом. Якщо мешканець не захоче жити в родичів, а власник флігелю йому відмовить, то міська рада, звісно, знайде, де йому жити у ці півроку. Але наразі ніхто з цього приводу не звертався», – пояснив Сергій Бабак.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Він додав, що, за свідченнями сусідів, власник флігеля викуплені квартири надавав туристам в подобову оренду, але у день обвалу там ніхто не жив.

Нагадаємо, обвал аварійного флігеля стався 14 лютого. Власник купив будівлю на аукціоні три роки тому і мав утримувати її в належному стані. За словами Сергія Бабака, чоловік визнав свою провину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!