Власник приміщення на Левицького подав на міську раду до суду

3314 4
Раніше власника та орендаря оштрафували на 1700 грн за незаконні роботи у пам’ятці архітектури.
Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Співвласник приміщення на Костя Левицького, 10, який пробив у фасаді пам’ятки архітектури двері, подав до суду на управління охорони історичного середовища ЛМР та заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

За словами Андрія Москаленка, сьогодні, 9 квітня, Личаківська районна адміністрація за рішенням адмінкомісії замуровувала вибитий вхід на місці вікна в будинку на вул. Левицького, 10. Натомість співвласник приміщень викликав поліцію та унеможливив подальші роботи.

«Власник приміщення надав довідку з БТІ, згідно з якою на місці вікна нібито є вхід. Однак, оскільки цю довідку видали 2 квітня 2019 року, стало зрозуміло, що її видали вже за фактом вибиття входу. Ми зв’язалися з керівництвом БТІ, і вони підтвердили, що довідку справді видали після того, як вибили двері на місці вікна», – сказав Андрій Москаленко.

Наразі частину отвору заклали, а відновлення фасаду планують продовжити після розгляду всіх документів за цією справою. На наступному засіданні адмінкомісії у четвер, 11 квітня, мають вирішити, яким чином відновити фасад до попереднього стану. На цю комісію обіцяв прийти й власник приміщень.

Читайте також: Підприємство у Львові оштрафували на 170 тисяч за встановлення дверей у історичному будинку

Нагадаємо, 15 березня на вулиці Костя Левицького,10 власник квартири пробив двері у будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Тоді роботи разом із поліцією та ДАБІ зупинили. Втім цими вихідними мешканці повідомили, що пробивати двері у фасаді будинку продовжили. Їх знову зупинили за викликом поліції. 3 квітня адмінкомісія оштрафувала власника та орендаря на 1700 грн.

30 Червня, 2019 09:47
Юрій Арендар Березовський Юрій в суботу 29 червня переніс пластикові двері які були встановлені попередньо з внутрішньої частини квартири(за вікном)на зовні,чим засвідчив свою неповагу до закону,нагадаю що суд ще не закінчений.
10 Квітня, 2019 09:05
666to555 ... на початку було Слово ...
9 Квітня, 2019 20:20
555 Для початку розберіться чи це дійсно пам’ятка архітектури , так як є інфо що її зробили так само , як і власник вибив вхід
9 Квітня, 2019 18:41
666 ... м-дя ... мені не зрозуміло , як пов'язана дата видачі довідки із фактом наявності-існування ще одного входу в будинок ? ... не з тим , що пробили , а з тим , що там нібито був ( чи не був?) ... бо якщо там історично колись був вхід ( в чому маю великий сумнів)і на плані в БТІ це підтверджено , то це треба було враховувати при спілкуванні із отим власником того "входу" ... а якщо довідка БТІ стосується вже поробленого входу , то тому "спеціалісту" з БТІ , що виписав-видав тую "довідку" , треба конкретно надрати дупу ... а власнику виписати ще пару-трійку штрафів ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!