Власник приміщення погодився продовжити оренду з аптекою на Міцкевича

3296 1
Нову угоду оренди мають підписати впродовж двох тижнів.
Фото: Катерина Джуфер

Фото: Катерина Джуфер

Власник приміщення на площі Міцкевича у Львові, в якому розташована старовинна аптека, погодився продовжити оренду для аптеки. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

«Директор підтвердив, що їх підприємство як орендодавець готове продовжити оренду з аптекою на Міцкевича. Оновлений термін на підготовку угоди – 2 тижні», – повідомив Андрій Москаленко.

Власником приміщення є НАК «Надра України». У вересні в аптеці відновили електропостачання та забрали огородження, після чого вона відновила повноцінну роботу.

Нагадаємо, що власник будівлі не продовжив договір оренди з ТзОВ «Аптека на Марійській», попри те, що аптека сплачувала оренду. Тоді в приміщенні вимкнули опалення.

Читайте також: Чи мають старовинні аптеки Львова шанс на відродження? Відео

Спроби виселити аптеку розпочалися ще з 2015 року. Був судовий процес і суд задовольнив позов НАК «Надра України» і зобов’язав аптеку виселитися. Однак вони подали на апеляцію і виграли. В ДП «Західукргеологія», яке є дочірнім підприємством «Надра України», в коментарі Tvoemisto.tv заявили, що строк дії договору оренди закінчився ще у березні цього року, проте орендарі приміщення не повернули його власникам.

12 липня представники мерії зустрілись з керівниками НАК «Надра України» та погодили знайти механізм продовження функціонування аптеки у цьому приміщенні. Пізніше у міській раді повідомили, що орендарі погодились віднайти компроміс, щоб аптека продовжила роботу.

Згідно з даними системи Youcontrol, НАК «Надра України» є держструктурою, якою керує Ярослав Климович. Підприємство зареєстроване за адресою аптеки на Міцкевича, 8.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
29 Грудня, 2018 21:17
bazalviv.com Цікава стаття, але без конкретики. Без чітких даних та цифр. Цікаво знати по яких висновках виграли апеляцію, якщо договір оренди закінчився?
І ще цікаво, за яку орендну лату знайшли компроміс))!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!