Власник будинку на Варшавській у Львові, що мали знести, встиг оформити право власності на квартири

19178 1
Розгляд справи вже дійшов до касаційного суду.
ілюстративне фото: gmd.center

ілюстративне фото: gmd.center

29 березня Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав забудовника ГО «Наше ідеальне місто» знести шестиповерхівку на вулиці Варшавській, 22, яку звели без відповідних дозволів. Але досі цього не сталось.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Керівник юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що зараз справа про знесення незаконно зведеного будинку перебуває у касаційному суді.

«Ми судились із забудовником вже досить довго, намагались припинити незаконне будівництво щойно його виявили. Проводили перевірки, накладали штрафи, видавали приписи про зупинення робіт, про усунення порушень тощо. Суд першої інстанції ухвалив рішення про знесення цього будинку. Але забудовник оскаржив це рішення і вже під час розгляду в апеляційній інстанції подав документи, що на квартири в тому будинку зареєстровані права власності. Але це було незаконно», – каже Святослав Кіндратів.

Фото: olx.ua

Втім, восьмий апеляційний суд закрив провадження на основі того, що справу тепер треба розглядати в порядку цивільного судочинства. У ДАБК, каже юрист, із цим рішенням не погодились і оскаржили його в касаційній інстанції, але наразі невідомо, чи суд вже відкрив провадження.

«Водночас восьмий апеляційний суд скерував до прокуратури окрему ухвалу з вимогою розібратись у тому, як незаконно вдалось зареєструвати право власності на цей об’єкт. Також інспекція ДАБК самостійно зверталась до правоохоронних органів і було відкрите кримінальне провадження», – додає Святослав Кіндратів.

Щодо людей, які вклали гроші у будинок на Варшавській, 22, то, каже юрист, дехто з них також брав участь у судових процесах. Також співвласники самостійно звертались до правоохоронних органів, відкриті кримінальні провадження щодо замовника будівництва.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

«Людина, яка брала гроші за квартири, тепер каже, що не має до цього стосунку. Хоча під договорами стоять його підписи», – говорить юрист.

Додамо, будівництво на Варшавській, 22 виконував обслуговуючий кооператив «Варшава хоум», який заснували Олександр Буряк, Дмитро Вознічка та Мирон Кульчицький. Вони також є засновниками обслуговуючих кооперативів «Вілла Варшава» (вул. Варшавська, 54) та «Престиж житло» (вул. Уманська, 4), що, за словами Святослава Кіндратіва, також не мають дозволів.

Олександра Бодняк


Читайте також:
21 Серпня, 2019 10:46
666 ... а як оформити право власності на мешкання , яке не введено в експлуатацію і якому ще навіть адреса не надана ? ... розкажіть , поділіться досвідом ,( замість отаку бздуру викладати на шпальти )... Слава Україні ! ... ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!