Власника вілли на Свєнціцького вдруге оштрафували на 170 тисяч гривень

2304 1
Вілла «Люсія», що залишилася без даху, перебуває у реєстрі нововиявлених пам’яток.
фото: 032

фото: 032

Сьогодні, 27 березня, адміністративна комісія при Львівській міськраді, яка розглядає порушення у сфері законодавства про охорону історичної спадщини, оштрафувала ОСББ «Свєнціцького, 16» на 170 тисяч гривень за нищення вілли «Люсія». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова адмінкомісії та заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Зазначимо, що у вересні 2018 року адмінкомісія вже штрафувала власників вілли на 170 тисяч гривень, проте вони так і не оплатили його. Тоді ж у міськраді повідомили про наміри судитися із власниками будинку та запевнили, що не видаватимуть дозволів на будівництво на місці вілли багатоквартирного житлового будинку.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Нагадаємо, у 2017 році власники будинку звернулися до міської влади щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування на будівництво багатоквартирного будинку, перший поверх якого мав нагадувати фасад наявної вілли.

Виконком відмовився надати ці документи, відтак співвласники подали до суду. Галицький районний суд зобов’язав управління видати позитивний висновок щодо спорудження нового будинку. У коментарі Tvoemisto.tv один із власників вілли Ігор Скробацький говорив, що будинок кілька десятків років перебуває у занедбаному стані і відновити його повністю неможливо. 

Наприкінці 2017 року міська влада встановила накриття на будинку, проте за кілька днів у будівлі завалився дах та обвалилася стеля. У лютому цього року будинок занесли до реєстру нерухомих пам’яток. Власники ОСББ «Свєнціцького – 16» намагались через суд скасувати статус пам’ятки для будинку, втім апеляційний адміністративний суд Львова залишив віллу пам’яткою.


Читайте також:
27 Березня, 2019 14:47
L. Нічого дивного для Львова. Продовжуйте в тому ж дусі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!