Політична реклама

Власникам джипів та нових іномарок треба чимшвидше «перевзути» свої авто

1559 0
Водії повинні чимшвидше «перевзути» свої авто на зимову резину. Особливо варто поспішити власникам джипів та нових іномарок, оскільки шини до таких автомобілів часто мають нетипові розміри і, якщо їх розкуплять, машина може залишитись без зимового «взуття». Таку думку у коментарі для медіа-порталу «Твоє місто» висловив керівник шинного центру Назар Горачек.

Їздити на літній резині при температурі повітря нижче 10° тепла ризиковано, - пояснює експерт. Така резина «дубіє», через що погіршується щеплення і виникає загроза аварій.

То ж, міняти шини експерт радить вже. По-перше, це унеможливить ризик залишитись на літній резині на снігу, а, по-друге, позбавить стояння  у чергах.

«У дні після першого снігу за одну хвилину я приймаю до трьох телефонних дзвінків від клієнтів, які хочуть поміняти резину», - каже Назар Горачек. «Тобто, я спілкуюсь з однією людиною, а на паралельних лініях чекає ще двоє».

Найбільше ж із невчасною заміною шин, за словами експерта, ризикують власники автомобілів, до яких ідуть «ексклюзивні» розміри шин. Найчастіше це власники джипів та нових моделей іномарок.

«Приїхавши на автосервіс запізно вони можуть взагалі не знайти потрібних розмірів і будуть стояти на місці, не маючи зимової резини», - пояснює фахівець.

А щоб зимова резина в очікуванні зими не «зносилась», Назар Горачек радить водіям дотримуватись двох правил: не «перекачувати» шини та не перевищувати середньої швидкості.

До слова, цього року вартість шини на одне колесо складає приблизно 610 грн. Минулого вона коштувала 540 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!