Власників авто до 5 років оподаткують. Скільки доведеться платити?

2702 0
Невдовзі Міністерство фінансів представить нову податкову реформу. У ній передбачені нові податки для власників авто, вік яких менше 5 років.
Фото: firstsocial.info

Фото: firstsocial.info

Як заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва, власники автівок часто нарікали на несправедливе розділення податку на рухоме майно, тож Мінфін вирішив переглянути норми податку і встановити справедливість. «Оподатковуватися податком у розмірі 25 тисяч гривень на рік будуть лише авто класу «Люкс» з великою вартістю і не старші 5 років. Але в той же час й інші власники авто до 5 років, незалежно від об'єму двигуна, також можуть сплачувати цей податок. За нашими підрахунками це близько 800 гривень на рік», – розповіла Олена Макеєва.

Читайте також: Львів’янам порадили, як захистити авто від крадіжки

Вона уточнила, що для кожного власника авто це будуть невеликі гроші, а для бюджету – гарні джерела ресурсів для розбудови інфраструктури. У Міністерстві також розглядають можливість, коли цей податок можна буде додати до вартості автоцивілки, щоб водії, при купівлі страховки, сплачували разом усю суму.

Джерело: ТСН

Оублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!