Власників приміщень у Львові та області просять допомогти із житлом для переселенців

9823 0
Із підготовлених на Львівщині 135 тисяч місць для внутрішньо-переміщених осіб зайнято вже 117 тисяч.

Наразі Львівська область переобладнує приміщення для поселення людей, які прибули із зони бойових дій. Для цього залучають усю соціальну та адміністративну інфраструктуру. Львівська обласна військова адміністрація закликає власників приміщень допомогти. 

Читайте також: Де переселенцям у Львові знайти житло. Адреси, контакти

«Власники приміщень у Львові й області  підприємці, рієлтори, орендарі  негайно потрібна ваша допомога. Сотні тисяч українців були змушені покинути свої домівки та вирушити на захід країни у пошуках безпечного притулку. Якщо ви маєте можливість надати площу для розміщення переселенців, не залишайтеся осторонь!», – говорять представники влади. 

Щоб надати вільну площу або отримати більше інформації, можна звернутись за номером +380950574945 (Вайбер) або на пошту [email protected]. Контактна особа – Коваленко Дарія Володимирівна. 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів уже прийняв понад 200 тисяч переселенців і перебуває на межі своїх можливостей.

Читайте також: У Львові 50 автобусів щодня возять переселенців до кордону

Нагадаємо, центр підтримки переселенців працює на стадіоні «Арена Львів». Зараз він став центром розподілу новоприбулих, де кожен може отримати їжу, одяг та психологічну підтримку. Зі стадіону людей централізовано розвозять на поселення туди, де є вільні помешкання. Також допомогу переселенцям надає Гуманітарний штаб у Палаці мистецтв на вул. Коперника,17. Де переселенцям у Львові знайти житло, читайте у матеріалі.

У Львові діють 7 координаційних центрів, куди вимушено переміщені особи можуть звернутись, аби отримати допомогу:

  • «Арена Львів» – вул. Стрийська, 199
  • Залізнична адміністрація – вул. Виговського, 34;
  • Личаківська адміністрація – вул. Костя Левицького, 67;
  • Шевченківська адміністрація – вул. Липинського, 11;
  • Галицька адміністрація – вул. Ференца Ліста, 1;
  • Сихівська адміністрація – просп. Червоної Калини, 66;
  • Франківська адміністрація – вул. Генерала Чупринки, 85.

Усім, хто може допомагати фізично або засобами першої необхідності, прохання звертатись за телефоном: 032 254 60 79.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!