Власники автівок на єврономерах завершили безстроковий протест із блокуванням доріг

2268 0
У ГО «АвтоЄвроСила» заявили, що проводитимуть акції під Адміністрацією Президента.
ілюстративне фото: 20minut.ua

ілюстративне фото: 20minut.ua

Учасники протесту проти нещодавно ухвалених Верховною Радою законів про розмитнення автівок на іноземній реєстрації припинили блокувати трасу Київ-Чоп біля Милятина та Розвадова на Львівщини. Про це повідомляють на сторінці ГО «АвтоЄвроСила» у Facebook.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що ці протести порушують права інших громадян, відтак, ліберальне ставлення до них – закінчилось.

«Ліберальна лояльність до «євробляхерів» закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори – жорстко», – написав він усвоєму Twitter.

Читайте також: Верховна Рада посилила покарання за автомобілі на єврономерах

За даними МВС, на Львівщині в акції з перекриття доріг сьогодні взяли участь 150 людей і 70 автомобілів.

«Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», – попередили в поліції.

Читайте також: В Україні знизили акцизи на розмитнення «євроблях»

У ГО «АвтоЄвроСила» заявили, що діяли в межах закону, і дороги, де відбувались їхні акції, були вільні для пересування – хіба утворились тягнучки. Проте все ж вони припиняють протести на трасах і переформатовуються.

«Після "провального" голосування у ВР акція в попередньому форматі більше не актуальна, тому громада АвтоЄвроСили вирішила припинити перший етап боротьби та перейти до підготовки до наступної акції «Вимагаємо вето президента!», – ідеться в повідомленні.

Активісти заявили, що дочекаються підпису законопроектів №8487 та №8488 головою ВРУ Андрієм Парубієм, а потім вимагатимуть у Президента ветувати ці законопроекти.

Щодо допису Арсена Авакова, кажуть учасники протестів, то це лише спроба міністра отримати політичні бали.

«Ми не дамо йому жодного шансу на силове придушення мирної боротьби громадян України за свої права, і на наступних виборах докладемо всіх зусиль щоб ні він, ні негідники, які сьогодні сидять у парламенті, не мали жодного шансу знову прийти до влади», – додали в «АвтоЄвроСилі».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!