Власники карток ПриватБанку зможуть міняти ПІН-код онлайн

3735 0
Нова система має захистити клієнтів банку від шахраїв.
Фото: Delo.ua

Фото: Delo.ua

ПриватБанк запустив нову технологію захисту своїх клієнтів від карткового шахрайства: тепер у разі підозри шахрайства, клієнт зможе не блокувати свою банківську картку, а миттєво змінити від неї ПІН-код.

«Якщо раніше наша система фіксувала загрозу скімінгу, тобто шахрайського копіювання даних карток через банкомат зі скімінговими накладками, то банк миттєво блокував картку клієнта та пропонував її перевипустити, – зазначає керівник напрямку Antifraud ПриватБанку Олександр Соколовський. – Це дозволяло захистити кошти клієнтів, але було не дуже зручно і навіть проблематично, якщо карткою користувалися, наприклад, за кордоном».

Читайте також: ПриватБанк попереджає про нову систему викрадення особистих даних клієнтів

Як зазначають у банку, зміна ПІН-коду картки в разі загрози скімінгу унеможливить використання даних картки шахраями. Клієнти отримають повідомлення про зміну ПІН-коду через SMS і зможуть надалі безпечно використовувати картки без їх перевипуску.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!