Власники Краківського ринку за 100 мільйонів купили Інститут конвеєробудування у Львові

25304 0
Стартова ціна акцій становила 236 тис 140 грн.

Проєктно-Конструкторський Інститут конвеєробудування у Львові на вулиці Базарній,20 продали за 100 мільйонів гривень через платформу «Prozorro.Продажі». Торги відбулися 26 лютого, найкращу ціну запропонувало ТзОВ «Краківський Ринок».

Читайте також: Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

На продаж виставляли пакет акцій розміром 72,7% статутного капіталу ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування». Йдеться про 19 приміщень, гаражів чи корпусів. ТзОВ «Краківський Ринок» було раніш орендарем кількох із них. Стартова ціна акцій була 236 тис 140 грн. На аукціон подалися 35 учасників, які пропонували до 60 млн грн.

Інститут конвеєробудування є єдиним в Україні спеціалізованим проєктно-конструкторським інститутом із розробки та проєктування конвеєрів. У їхньому технічному архіві є понад 30 видів обладнання транспортних систем для механізації робіт, які були поставлені на виробництво більше 2-х тисяч підприємств. Сьогодні в інституті працюють 22 робітників.

Читайте також: Лопатинський спиртзавод на Львівщині продали за 50 мільйонів

Зазначимо, що власниками ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування», за даними платформи Youcontrol, є регіональне відділення Фонду держмайна у Львівській області (72%), ТзОВ «Краківський Ринок» (22,4%) та ще 42 особи мають частку 4,8%.

Найбільша частка в однойменному ТОВ «Краківський ринок», за даними видання «Наші гроші. Львів», належить Наталії Щадило (39,5%). Її чоловік Ігор Щадило був одним з перших засновників «Краківського ринку» ще у 1997 році, а також довіреною особою Володимира Кожана під час парламентських виборів 2012 року. Наталія Щадило є бізнес-партнеркою Володимира Дідуха та його дружини (ТОВ «Кляса», ПП «Альянс Магнат» та інші). Родині Кожанів, Юрію і та його батьку, колишньому почесному консулу Казахстану у Львові, Володимиру Кожану належить 28,5% і 16% відповідно. Ще 10% належить Ірині Возняк, і по 2% Володимиру Гаклюку, Оксані Ясниській, Феодосію Романюку, чиї сини працюють суддями в Галицькому районному суді Львова та Львівському апеляційному суді. Поруч на Рапопорта, 8 працює змішаний «Наш ринок», де діяльність веде однойменне приватне підприємство, засноване понад півсотнею людей.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!