Власники майна можуть отримувати SMS про рейдерські дії. Відеоінструкція

1776 0
26-го жовтня Кабінет міністрів України схвалив запуск системи SMS-інформування громадян про будь-які реєстраційні дії щодо їхньої нерухомості. Сервіс дозволяє вчасно зреагувати на незаконне заволодіння майном та зупинити рейдерські дії. Пропонуємо відеоінструкцію від розробників, як користуватися сервісом.
фото: provolyn.com

фото: provolyn.com

«У питанні незаконного заволодіння майном принциповим моментом є час, тому  чим швидше законний власник зреагує на захоплення майна, тим більше має шансів повернути вкрадене без втрат.  SMS-Маяк саме той проект, який суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав», - заявив  заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз.

«За законом зацікавлена особа має можливість накласти заборону на проведення реєстраційних дій терміном до 10 діб, аби протягом цього періоду мати можливість звернутись до суду і зупинити незаконні дії».

Щоб скористатися послугою SMS-Маяк достатньо зробити 3 простих кроки:

1. Отримати номер об’єкта нерухомості, що вказаний безпосередньо в реєстрі та реєстраційних документах.

2. Зайти на сайт, зареєструватися та поставити майно на відповідний контроль.

3. Обрати послугу та вказати номер телефону, на який надсилатимуть повідомлення.

Сервіс передбачає, що, крім повідомлень на телефон, інформація дублюватиметься на електронну пошту клієнта. Наразі користуватися сервісом SMS-МАЯК можуть фізичні особи. Але вже найближчим часом послуга стане доступною і для бізнесу.

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!