Власниця дитсадка у Києві, де катували дітей, стверджує, що це така методика роботи з дітьми з аутизмом

2683 0
Власниця дитсадочка стверджує, що виховані у такий спосіб діти з аутизмом зможуть жити в реальному світі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Власниця Центру АВА-терапії, де за даними правоохоронців катували дітей, Олена Цимбаленко наполягає, що такі методи є необхідними для виховання дітей з аутизмом. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
 

За її словами, за роботою вихователів стежили більше двох місяців, для цього до садочка на роботу влаштували стажера, який встановив приховані камери.

Читайте також: Катування дітей у дитячому садочку Києва: суд відправив за ґрати чотирьох виховательок

«Зараз з цих відео насмикали уривків як то: утримання дитини на стільці, фізичні вправи, обмеження пересування, фіксація під час істерики і інтерпретують то все як жорстоке поводження. Батькам то все демонструють і вимагають писати заяви. За відмову погрожують позбавленням батьківських прав», – каже Цимбаленко.

 

Вихід з зони комфорту та необхідність інтенсивних занять викликають часом яскраву протестну поведінку, пише Олена Цимбаленко. Аби допомогти дитині заспокоїтись важливо дати їй спалити адреналін (інтенсивні фізичні вправи) а також допомогти заспокоїтись, відчувши кордони тіла. Цей ефект описувала одна з відомих дорослих жінок з аутизмом Темпл Грендін. Для відчуття дитиною кордонів тіла, за її словами, використовують обтяжені одіяла, обнімальну машину. Але можна використовувати будь-які підручні засоби, включаючи міцні обійми дорослого в різних позиціях, які допомагають дитині уникнути травмування і подолати фрустрацію.

«Оскільки діти погано розуміють словесну інструкцію, ми маємо надавати фізичну підказку в усіх випадках, де це можливо. Будь-яке коментування та інтерпретація прийомів корекційних педагогів поза контекстом є неприйнятним. Адже завжди має значення контекст в якому те чи інше рішення приймалося. Будь-які реактивні методи застосовуються лише у випадку, коли проактивні виявились неефективними», – додала Цимбаленко.

Нагадаємо, правоохоронці оголосили підозри чотирьом вихователям корекційного дитячого садка, які катували та знущалися з дітей. Було ідентифіковано як потерпілих трьох дітей віком від 5 до 6 років. Голосіївський районний суд міста Києва підтвердив обґрунтованість підозр та задовольнив клопотання прокурора про обрання усім чотирьом підозрюваним безальтернативних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. 
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!