З літа у Львові німецькі велосипеди можна буде взяти на прокат

2355 0
Близько 70-ти паркувальних місць для 55-ти велосипедів почнуть функціонувати у Львові вже у 2015-му. Перший в Україні проект муніципального прокату велосипедів на завершенні етапу планування. Тому охочі пересісти на велосипед зможуть зробити це вже влітку.Стане можливим не лише прокат в туристичних цілях, а й на на великі дистанції.
фото: lvov.lv.olx.ua

фото: lvov.lv.olx.ua

Як розповів Tvoemisto.tv завідувач сектору промоції управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій ЛМР Остап Буденкевич, вже після Різдва будуть остаточно визначені локації велосипедних зупинок.

 

У таких фінансових умовах, які наразі склались в Україні, реалізація проекту муніципального прокату велосипедів, звичайно, ускладнюється.  Але урядовець запевняє, що в 2015-му львів'яни вже матимуть змогу брати велосипеди на прокат, адже це є однією з умов грантодавців: "Зараз ми вже майже визначились із першочерговими місцями розташування перших пунктів прокату. Але маємо ще їх погодити із міською радою і тоді вже після Різдва матимемо точний перелік. Наразі всі бачимо, що відбувається із курсом євро. Тому ми навіть не можемо зараз спрогнозувати скільки будуть коштувати такі послуги. Ми співпрацюємо із фірмою NextBike Gbmh, тому всі велосипеди будуть німецького виробництва. Вони оснащені спеціальними приладами для відслідковування руху велосипеда по місту. І навіть якщо користувач схоче, до прикладу, зняти колесо, то він це не зможе зробити, бо потребуватиме спеціальних фірмових ключів. Цей проект здійснюється за рахунок гранту від німецького уряду і однією із вимог є облаштування хоча б 5 пунктів до літа 2015 року".

 

Нагадаємо, що дві українські компанії veliki.ua і “Трафік Менеджмент” виграли грант на створення муніципального прокату велосипедів від німецької NextBike Gbmh і GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва). 

Читайте також: 7 цікавих фактів про велорух у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!