Влучання по інфраструктурі Львівщини та «Гвардія Наступу». Головне за добу

2675 0
Коротко про ключове з життя Львівщини за добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Учора, 10 лютого, на Львівщині тричі була повітряна тривога. О 08:29 – через загрозу ракетного удару з літаків МіГ-31 з території білорусі, з літаків стратегічної авіації зі східного напрямку та з акваторії Чорного моря. О 13:16 та о 16:42 були загрози ракетних ударів з літаків МіГ-31 з території білорусі. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Влучання. Під час першої тривоги окупант влучив по енергооб‘єкту на Львівщині. Об‘єкт зазнав руйнувань. Масштаби встановлюють фахівці. Через влучання почалася пожежа. Загасити її вдалося о 16:08. Залучили 97 рятувальників та 21 одиницю техніки. Одна ракета впала поруч з автобусною зупинкою у селі на Золочівщині і не здетонувала. На цій ділянці довелося перекрити дорогу. Вибухотехніки знешкодили ракету, після цього рух транспорту відновили. Ще одна впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибуховою хвилею у будинку вибило частину вікон. На місці падіння ракети утворилася вирва. У населених пунктах нашої області знаходили уламки від збитих ракет.

Читайте також: В Україні масштабна повітряна тривога. Куди летять ракети

Переселенці.  Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 75 людей. До Перемишля з нашої області вирушили 1324 особи.

Гвардія наступу. На Львівщині та в усій Україні продовжують формувати «Гвардію Наступу». Усі, хто готовий звільняти наші території, можуть вступати у спеціальні бригади Нацполіції України, Держприкордонслужби та Нацгвардії. Основу бригад складають офіцери і солдати, які мають великий бойовий досвід та проявили себе від 2014 року й під час повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: «Укрзалізниця» оновила графік руху поїздів і поновлює довоєнні маршрути через Львів

Волонтерство. Жителі Никловицького старостинського округу на Самбірщині з власної ініціативи почали шити балаклави та рукавиці для наших оборонців. У Гуманітарний штаб при Рудківській міській раді передали уже 100 пар флісових рукавиць, 110 флісових балаклав та солодощі.

Подорожі Львівщиною.  На TripAdvisor, одному з найпопулярніших у світі сайті, де люди планують свої подорожі, з‘явились локації Кам‘янка-Бузької громади Львівського району. Тепер за запитом «Kamianka-Buzka» відвідувачі порталу можуть ознайомитись із пам‘ятками архітектури цієї громади і спланувати поїздку у неї.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!